VALVOJAN LAUSUNTO

Leppävaaran Sisun kansalliset SISU-rastit suunnistetaan vaativassa suunnistusmaastossa sekä taidollisesti että fyysisesti.
Maastossa on suunnistettu myös kuntorasteja useasti. Siitä huolimatta ratamestari on löytänyt hyviä rastipisteitä jotka eivät taatusti ole tuttuja useasti maastossa käyneellekään. En usko että maaston tuttuus ratkaisee tämän kilpailun sijoituksia.
Rasteja on paikoin lähekkäin, joten koodin tarkistus on paikallaan.

Vaikka kartta on valmistunut vuonna 2003, ei se ole olennaisesti vielä vanhentunut vaan on aivan luotettava.
Tehdyt hakkuut on vältetty ratasuunnittelulla.
Kasvillisuus on tietenkin lisääntynyt valmistumisajasta. Mäkien väliset notkot ovat osin melko reheviä ja vaikeakulkuisia.
Paikoin on myös tuulen kaatamia puita joita ei ole korjattu pois.
Korpilammen vapaa-ajan keskuksen ympärillä on maastoon syntynyt mönkijällä ajettuja uria jotka eivät ole kuin osin kartassa. Myös metsässä olevia vahvoja polkuja on paikoin paranneltu, mutta myös osa poluista on kasvanut huonosti havaittaviksi.

Lähtöpaikoille ja myös maaliin on melko pitkät matkat koska kilpailukeskus on muuttunut kesken järjestelyjen. Lähtöön mennessä voi ottaa vaatetta mukaan ja jättää  maalin luo järjestettyyn säilytykseen, josta ne saa kilpailun jälkeen päälleen.
Tässäkin muistutus siitä että sekä lähtöön mennessä että maalista tullessa pitää ylittää vilkasliikenteinen tie. Ylitys pitää tehdä käyttäen suojatietä, jossa on liikennevalot turvaamassa ylitystä.
Vaikka maali on kaukana kilpailukeskuksesta, järjestäjät uskovat saavansa tulokset nopeasti kilpailukeskuksen tulostaululle.
Järjestelyt ovat osaavissa käsissä.
Uskon tästä kilpailusta tulevan miellyttävän suunnistustapahtuman osallistujille.

Markku Virtanen